top of page

Van 1880 naar 2020

Begin januari heb ik deze blog geschreven en gepost in LinkedIn, maar helaas kon niet iedereen deze lezen. Vandaar dat ik ben begonnen met bloggen op mijn site. Want deze is toegankelijk voor iedereen. Lees snel waar deze blog overgaat.


Zo vlak voor de kerstvakantie, had ik nog een interieurpresentatie. Tijdens ons eerste gesprek waande ik mij terug in de tijd. Het gevoel dat ik als kind op visite ging bij mijn opa en oma. Prachtig! Fietsend op een landweg, op weg naar een monumentale Twentse boerderij.

De bewoners willen heel graag de woonkamer veranderen. Maar hoe? Gelijk snap ik wat ze bedoelden. Met recht een monumentale boerderij, een ruimte met maar liefst 9 donkerbruine paneeldeuren, een grote schouw, een hoogte van 3 meter, twee grote ramen en zeker niet te vergeten, de nostalgische 13x13 bruine bloempot tegeltjes en 13x13 blauwe bloemen tegeltjes. Alle wanden zijn betegeld, van boven naar beneden, van links naar rechts. Een gegeven van de ruimte waar je niet om heen kan. Dus de hulpvraag van de bewoners begrijp ik dan maar al te goed. Alleen ik denk dan gelijk; Wat een gave opdracht! Daar kan ik wel wat mee.

Als eerst ben ik opzoek gegaan op het internet naar een oude interieur foto's. Die waren snel gevonden. Mijn kinderen hebben deze foto's gezien. Zij waren onder de indruk. Zoveel tegels aan de muur. Die haal je er toch gewoon af. Simpel gedacht, maar wel uitgelegd dat dat niet zomaar gaat en waarom niet. Mooi dat ik mijn kinderen op deze manier wat kan bij brengen, wat weer betrekking heeft op mijn werk. Geef het door........wie, wat, waar, waarom. Zo belangrijk!

De woonkamer was vroeger de keuken. Het centrale middelpunt van de boerderij. Alle ruimtes waren verbonden met de kökk'n. Vandaar de vele deuren. Maar de tijd veranderd, dus ook de het interieur en de functie van de ruimte.

Tijd voor verandering! De bewoners zijn begonnen met schilderen. De deuren worden vergrijsd wit. Op de vloer komt een mooie houtenvloer. Doordat tegels een look hebben van koud en kil, is het belangrijk dat je je meubels en accessoires daarop aanpast met warme natuurlijke materialen. Dus kies niet voor leer, maar een mooie stoffen bank en een stoel van fluweel. Een wollen vloerkleed werkt vaak weer verbindend. Verder, hou het rustig en werk in dezelfde kleurnuances als de tegeltjes. De Voordeur en de kast blijven zoals ze zijn, omdat ik vind dat je niet alles moet willen veranderen. Dit zijn twee belangrijke elementen van toen. Dus lekker zo laten.

Voor mij was dit een mooie afsluiter van 2019. Een interieurpresentatie, waar de bewoners blij verrast waren. De moodboard, plattegrond in 2D en 3D, samen met de 3D illustratie foto's zorgen ervoor dat je een super goed beeld krijgt van het eindresultaat. Wat de bewoners weer het vertrouwen geeft om te veranderen. Een mooi gegeven die ik graag met mijn klanten deel.

Op naar de rest van 2020! Met mooie opdrachten, samenwerkingen, adviezen, ontwerpen en meer. Voor jullie wens ik ook een super goed, gezellig, gezond, ondernemend 2020. Ik ben er klaar voor.  Jullie ook?


Natuurlijk zijn de bewoners al goed opgeschoten met de woonkamer. Binnenkort een blog met het eindresultaat. Maar op Instagram, Facebook en LinkedIn houd ik jullie ook op de hoogte van dit mooie project en vele andere interieurverhalen. Op de hoogte blijven? Volg (FOLLOW) me......

Van Kokk,n naar Woonkamer
Van 1880 naar 2020152 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

HALLO JULI

HALLO JUNI

HALLO MEI

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page